Wadlopen B&B De Hooge Wierde Eenrum

Bellen

Wadlopen op het Pieterburenwad

Gecertificeerde gidsen organiseren ook dit jaar tochten over de kwelders en het Wad. Hierbij wordt een rondje gelopen tot aan de prielen en de geulen.

Het is een voettocht van maximaal 8 km en duurt ongeveer 3 uur, inclusief pauze en uitleg. De tocht kan in overleg altijd worden gewijzigd, ingekort of uitgebreid, voor zo ver het getij dit toelaat. Leeftijd indicatie is vanaf 8 jaar en er kunnen maximaal

12 deelnemers mee. Datum en tijdstip zijn afhankelijk van de getijden en beschikbaarheid van de gidsen. Datum en tijdstip zijn afhankelijk van de getijden en beschikbaarheid van de
gidsen.

Tot nu toe staan op de volgende dagen tochten op de agenda:

 • donderdag 18 mei (Hemelvaartsdag) 14:30 uur
 • vrijdag 19 mei 15:15 uur
 • zaterdag 20 mei 16:00 uur
 • zaterdag 27 mei (Pinksteren weekend) 07:30 uur
 • zondag 28 mei (Pinksteren weekend) 08:30 uur
 • zaterdag 24 juni 19:30 uur wadlooptocht in de avonduren, met zonsondergang!
 • zaterdag 15 juli 13:45 uur
 • zaterdag 29 juli 11:30 uur
 • zaterdag 5 augustus 18:30 wadlooptocht in de avonduren, met zonsondergang!
 • woensdag 9 augustus 08:45 uur
 • zaterdag 12 augustus 12:00 uur
 • zaterdag 19 augustus 17:30 uur
 • zaterdag 26 augustus 09:30 uur

De tocht over de kwelders en het Wad geschiedt op eigen risico. Voor de tocht is inspanning vereist en daarom is een goede conditie en fitheid noodzakelijk. De gidsen vragen u ook om rekening te houden met  kledingvoorschriften en tips. Zie hiernaast (rechts). Bij mist, onweer of te hoge waterstand wordt de tocht afgelast.

Prijs: € 15,00 p.p., met een minimumprijs van € 60,00 per tocht.

Voor reserveringen en informatie kunt u contact opnemen met wadloopgids Koos van der Maar, mail koosvandermaar@gmail.com

Kledingvoorschriften en enkele tips:
Tijdens de tocht over het Wad draagt u hoge schoenen. De keuze voor schoenen tijdens de tocht is belangrijk. Wanneer uw schoenen kapot gaan tijdens de tocht, is het ook direct einde tocht. Draag hoge schoenen en zeker geen oude schoenen of sandalen. Lage schoenen blijven in de modder steken. Tijdens het lopen laat de lijmlaag van oude schoenen nogal eens los. U kunt dan niet verder lopen. Dit gebeurt al vaak bij de eerste stappen op het wad. Het loopt gemakkelijker als u in de schoenen sokken draagt.

Bergschoenen, hoge stevige surfschoenen  (Scapino enz.) of schoenen van het type “All Star” zijn geschikt om aan te trekken. (zie foto hierboven) Eventueel kunnen geschikte schoenen voor € 5,00 worden gehuurd. Geef dat s.v.p. aan bij uw reservering voor het wadlopen en geef ook direct uw schoenmaat dan even aan.

Je draagt kleding die nat en smerig mogen worden:
sokken, korte broek ( géén afgeknipte spijkerbroek), verschillende lagen bovenkleding. Een regen- en winddichte jack is zeer aan te bevelen. Het is op het Wad vaak een paar graden frisser dan op de vaste wal. Draag eventueel een pet als bescherming tegen de zon. Denk ook aan zonnebrand.

Het meenemen van een rugzakje is zeer aan te bevelen. Neem voldoende eten en drinken (geen alcohol!) mee, waterdichte plastic zak voor mobiele telefoon, sleutels, camera etc.

Vertrek- en aankomst punt is de receptie (Proathoes) op camping Boetn Toen in Pieterburen.

 

Wadlopen B&B De Hooge Wierde Eenrum
Wadlopen B&B De Hooge Wierde Eenrum

Interessante links

Wadlopen B&B De Hooge Wierde Eenrum