Wadlopen B&B De Hooge Wierde Eenrum

Wadlopen op het Pieterburenwad

Gecertificeerde gidsen organiseren ook dit jaar tochten over de kwelders en het Wad. Hierbij wordt een rondje gelopen tot aan de prielen en de geulen.

Het is een voettocht van maximaal 8 km en duurt ongeveer 3 uur, inclusief pauze en uitleg. De tocht is zeer geschikt voor gezinnen met kinderen en kan in overleg altijd worden ingekort of uitgebreid , voor zo ver het getij dit toelaat. Leeftijd indicatie is vanaf 8 jaar en er kunnen maximaal 12 deelnemers mee. In overleg kan een tocht op een andere dag worden georganiseerd.

Datum en tijdstip zijn afhankelijk van de getijden en beschikbaarheid van de
gidsen. Tot nu toe staan er op de volgende data tochten op de agenda:

– Zaterdag 4 juni (Pinksteren), vertrek 18.30 uur, met zonsondergang
– Zaterdag 18 juni, vertrek 18.30 uur, met zonsondergang
– Zaterdag 2 juli, vertrek 18.00 uur
– Zaterdag 9 juli, vertrek 10.30 uur
– Woensdag 20 juli, vertrek 08.30 uur
– Zaterdag 30 juli, vertrek 17.00 uur
– Zaterdag 6 augustus, vertrek 08.45 uur
– Vrijdag 19 augustus, vertrek 08.15 uur
– Woensdag 24 augustus, vertrek 14.00 uur

De tocht over de kwelders en het Wad geschiedt op eigen risico. Voor de tocht is inspanning vereist en daarom is een goede conditie en fitheid noodzakelijk. De gidsen vragen u ook om rekening te houden met de kledingvoorschriften en tips. Bij mist, onweer of te hoge waterstand wordt de tocht afgelast.

Prijs: € 15,00 p.p.,
met een minimumprijs van € 60.00 per tocht.
Informatie en opgave bij Koos van der Maar, mail koosvandermaar@gmail.com

Kledingvoorschriften en enkele tips
Tijdens de tocht draag je hoge schoenen. De keuze voor schoenen tijdens de tocht is belangrijk. Wanneer je schoenen kapot gaan tijdens de tocht, is het ook direct einde tocht. Draag hoge schoenen en zeker geen oude schoenen of sandalen. Lage schoenen blijven in de modder steken. Tijdens het lopen laat de lijmlaag van oude schoenen nogal eens los. Je kunt dan niet verder lopen. Dit gebeurt al vaak bij de eerste stappen op het wad. Het loopt gemakkelijker als je in de schoenen sokken draagt.

Bergschoenen, hoge stevige surfschoenen (Scapino enz.) of schoenen van het type “All Star” zijn geschikt om aan te trekken. (zie foto hierboven) Eventueel kunnen geschikte schoenen voor € 5,00 worden gehuurd. Geef dat s.v.p. aan bij uw reservering voor het wadlopen en geef ook direct uw schoenmaat dan even aan.

Je draagt kleding die nat en smerig mogen worden: sokken, korte broek ( géén afgeknipte spijkerbroek), verschillende lagen bovenkleding. Een regen- en winddichte jack is zeer aan te bevelen. Het is op het Wad vaak een paar graden frisser dan op de vaste wal. Draag eventueel een pet als bescherming tegen de zon. Denk ook aan zonnebrand.

Het meenemen van een rugzakje is zeer aan te bevelen. Neem voldoende eten en drinken (geen alcohol!) mee, waterdichte plastic zak voor mobiele telefoon, sleutels, camera etc.

Vertrek- en aankomst punt is hetzelfde. Na afloop van de tocht trek je schone kleding aan. Neem een handdoek mee en een plastic tas voor de natte kleren en schoenen.

 

Wadlopen B&B De Hooge Wierde Eenrum
Wadlopen B&B De Hooge Wierde Eenrum

Interessante links

Wadlopen B&B De Hooge Wierde Eenrum